Skiva upp kyckling och mozzarella och stoppa iugnen. Den här kycklingrättenmeditalienska smaker är en riktigt bra fredagsrätt, men också perfekt så här isemestertider
Det är inte svårt att ugnssteka hel kycklingiugnen. Fyll kycklingenmedcitronklyftorna. Skölj av kycklingen (både in- och utsida) och klappa torr med hushållspapper
Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middageni en och samma form, puttar i den iugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 hel kyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Ugnsstektkycklingmed kryddsmör. Pensla kycklingenmed kryddsmöret med jämna mellanrum. Dela en av citronerna på mitten och lägg in halvorna inutikycklingen
Och så sköter den sig självt iugnen, ni vet hur jag älskar såna maträtter. Klipp över färsk dill när fisken är klar och servera den med salsan och nykokt potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.