Äkta frikadeller ska egentligen kokas men jag gjorde en variant och förstekte dem lite för att få en fin färg, därefter kokade jag klart dem i en god tomatsås som jag gjorde av det jag hade i skåpen
Gör då iställetfrikadeller, då slipper man i alla fall själva stekandet. Man bara "pluppar" i dem i en god tomatsås, väntar några minuter och sedan är det klart
Forma smeten till köttbullar ivalfri storlek och lägg försiktigt ner dem i den sjudande tomatsåsen. Hacka lök och vitlökfint, fräs i en stor gryta tills löken har mjuknat
Lägg ifrikadellernaitomatsåsen, sjud och lägg på hyvlad parmesanost, basilikablad och timjan. Lägg i några frikadelleri taget och sjud i några minutertillsfrikadellerna är genomkokta
Tagliatelle med frikadelleritomatsås, parmesanost och hemlagad pesto. Har du inte testat att koka dina köttbullar idintomatsåsistället för att bara servera dom till såsen så gör det
Lägg försiktigt ner frikadellernaitomatsåsen och se till alla de alla täcks. Sistvi lagade mat från hennes kokbok valde hon ut ett recept som hette "Fräcka frikadeller" och det gick hem hos hela familjen, inteminst barnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.