Middagsmat

Middagsmat

Vodkapasta

Vodkapasta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök 2 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 0,5 tsk chiliflakes 1,5 dl tomatpuré 400 gram rigatoni 0,5 dl vodka 2 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 tsk vitvinsvinäger 1 msk Mat & Bak smör 2 dl parmesanost , finriven Tillbehör 1 dl parmesanost , finriven 0,5 kruka(or) färsk basilika Köp receptet
Tacopaj med crème fraiche

Tacopaj med crème fraiche

pajdeg100 g smör 3,5 dl vetemjöl 3 msk vatten 1 tsk salt. Pajfyllning500 g nötfärs 1 förp taco kryddmix 1 limefrukt, skal och saft 1 chilifrukt 1 kruka färsk koriander 1 gul lök 1 kvisttomat 4 dl crème fraîche 150 g lagrad ost, riven
Gräddig fiskgryta med fänkål

Gräddig fiskgryta med fänkål

3 morötter, skalade 1 fänkål 1 gul lök, skivad 3 klyftor vitlök, finhackade 2 tsk kummin 2 msk matolja, till stekning 2 dl torrt vitt vin 2 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 600-800 g fiskfiléer blandade (t ex lax, långa eller torsk) 2 msk majsstärkelse 0,5 krm cayennepeppar salt 500 g färskpotatis, kokt och delad 300 g räkor med skal 0,5 dl dill, hackad till garnering
Grön ärtsoppa med wasabi, räkor och avokado

Grön ärtsoppa med wasabi, räkor och avokado

400 g frysta ärtor 1 gul lök, skivad smör, till stekning 2 dl vitt vin, halvtorrt 8 dl hönsbuljong, ej koncentrerad 2 dl vispgrädde 3 dl skalade räkor 2 avokador 2-3 tsk wasabipasta (eller pepparrot på tub) 0,5 citron, saften 4 msk olivolja dillvippa salt
Yakiniku

Yakiniku

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Yakiniku 400 gram entrecôte 1 msk sesamfrö 50 gram salladslök(ar) 0,5 msk rapsolja Sås 2 msk vitlök 1 msk färsk ingefära 0,75 dl japansk soja 0,5 msk sesamolja 1 tsk sambal oelek 1 msk socker Tillbehör 3 dl jasminris 50 gram salladslök(ar) 180 gram böngroddar 1 kruka(or) färsk koriander 1 st lime 350 gram kimchi Köp receptet
Italienska köttbullar i tomatsås - Isabellas recept

Italienska köttbullar i tomatsås - Isabellas recept

500 g högrevsfärs 1 dl ströbröd 1-2 dl rött vin 3 dl parmesanost, riven 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad 1 ägg 1 klyfta vitlök 4 burkar hela konserverade tomater (gärna san marzano tomat) 0,5 kruka färsk basilika 1 klyfta vitlök olivolja salt peppar
Fredagstacos deluxe

Fredagstacos deluxe

Trasat kött. 1-1,2 kg nötrulle i bit. 1 morot. 1 gul lök. 4 vitlöksklyftor. 3 dl vatten. 1 lagerblad. flingsalt, svartpeppar, chilipulver
Kålpudding (grundrecept)

Kålpudding (grundrecept)

Ingredienser Portioner. 4 Vitkål 1 kg vitkål 2 msk olja 2 msk sirap 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Färs 1 gul lök 500 g blandfärs 1 ägg 2 msk japansk soja 1 dl vispgrädde 1 msk konc kalvfond 1 msk sirap 1/2 tsk salt 2 krm peppar Till servering rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Biffar250 g morot 1 halloumiost, ca 200 g 2 ägg 0,75 dl ströbröd 1 krm chiliflakes salt svartpeppar, nymalen olivolja
Krämig oxfilépasta

Krämig oxfilépasta

400 g tagliatelle- eller pennepasta. 300 g oxfilé, lövbiff eller entrecoté (välj fritt efter smak). 2 schalottenlök
Paella med kyckling och skaldjur

Paella med kyckling och skaldjur

Ingredienser Portioner. 4 1 klyfta vitlök 1 gul lök 2 msk olivolja 3 dl avorioris 1/2 g saffran 1 dl vitt matlagningsvin 8 - 8 1/2 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kycklinglårfilé 150 g chorizo eller minichorizo 1 röd paprika salt och peppar 1 burk musslor (à 360 g) 2 dl ärter 100 g skalade räkor 1 msk hackad persilja 1 citron Lägg till i inköpslistan