Jag blev då sugen på att göra nåt mustigtoch kryddigt med en Marocansk kryddning. På så sätt tar allt smak av varandra och det blir extra smarrigt ochmustigt
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. Bryn köttet lätt i omgångar, så det får färg, salta och peppra
Läge för en mustigoch värmande soppa, eller vad säger ni. Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Smaka av med honung, vinäger och vitlök. Löken ska bara bli mjuk och glansig, den ska inte ta färg. Tror jag ska dra på lite mer på kryddningen nästa gång, med lite mer vitlök
Smaka av med peppar och chiliflakes. Finhacka lök och vitlök och fräs på i en kastrull. Toppa soppan med baconströssel och servera varm tillsammans med ett gott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.