Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafylldaköttfärsbiffari en sås med smak av paprika och basilika
Måndag idag och ny vecka. Hoppas ni haft en härlig helg trots regn och rusk. Vi har ägnat hela helgen åt att hjälpa Lars mormor med att flytta, så jag är väldigt tacksam för att vara ledigidag och vila
Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl, ägg och vatten, rör samman tills färsen håller ihop. Tillsätt de skivadeoliverna, men spara gärna några tillgarnering
Japp, det fickbli dagens middag. Jag har under ganska lång tid haft svårt för att äta köttfärsbiffar och köttbullar, jag har tyckt att det känts trådigt och det har bara växt i munnen när jag försökt äta
Blanda ägg, lök och vitlök. Krydda färsen och blanda ned den i äggsmeten. Dela mozzarellan i åtta bitar. Dela färsen i åtta bitar och forma en platt biff av varje bit
Bra rätt om man har köttfärsbiffar över men annars är det inget jag skulle laga igen. Vi hade köttfärsbiffar från gårdagen (hamburgare) så jag la dem i en ugnsform tillsammans med skivadzucchini och hällde över en sås av krossade tomater, 1/2 pressad citron, 1 pressad vitlöksklyfta, oregano, salt, peppar och strödde därefter över skivade svarta oliver
Till morgondagens lunchlåda blir det Ost- och baconfyllda köttfärsbiffar med tomatsås. Jag försöker ju äta så mycket mejerifritt som möjligt, men i den här maträtten finns ju ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.