Strö det över den gyllenbruna potatisen och servera medaioli. Gör så här för alla aiolis. 1 kg mindre potatisar. Rostad potatis1 kg mindre potatisar 4 msk neutral olja 2 salladslökar 1 msk havssalt. Aioli1 dl majonnäs, hemmagjord eller köpt 1 klyfta vitlök, pressad salt och peppar några droppar citronsaft. Chiliaioli1 dl majonnäs, hemmagjord eller köpt 1 msk srirachasås eller valfri chilisås 0,5 klyfta vitlök, pressad salt. Örtaioli1 dl majonnäs, hemmagjord eller köpt 1 msk gräslök, hackad 1 msk basilika, hackad 1 klyfta vitlök, pressad salt och peppar droppe citronsaft
Till dess önskar jag trevlig helg och ger följande tips på middag någon av kvällarna i helgen, oxfilékuber med saffransrisoni och ugnsrostade grönsaker
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Gör egen aioli, snabbt och enkelt med stavmixer eller elvisp. Vispa ihop äggula, citronsaft och senap och tillsätt olja droppvis i början medan du vispar kraftigt
10 stora potatisar. 10 stora potatisar. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Skala och riv vitlök och blanda med olja i en liten skål. Pensla svampen med vitlöksoljan runt om. Mixa tillsammans med olja och balsamvinäger i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing
Ta en stor nonstick stekpanna, värm olja på medelhög värme. Ingredienser. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här
Krydda rostasbiten med salt & peppar. Smaksätt med persilja, salt & peppar. Servera gärna med rödvinsås. Sätt på potatis, vitlök och fänkål (kokas klart att mosa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.