Häll sedan upp på (väl rengjorda) burkar, på med locket och förvara i kylen. Testa du med. Jag valde att göra klumpfri marmelad så efter kokningen tog jag min stavmixer och mixade marmeladen slät och fin
Eller marmeladmed chili och mynta. Av bären jag köpte där gjorde jag en sylt med chili och mynta. socker med pektin, blir det inte så stor skillnad eftesom sylten blir ganska tjock
Jag är ingen ostexpert men några trevliga smaktips är Brillat- Savarin (en färskostmed vitmögel), Gruyère (absolut godaste hårdosten), Monte Enebro (en syrlig och kraftig getost), Brie de Meaux (bäst bland brieostarna) och Valdeón (fyllig och krämig blåmögelost)
Frisk, syrlig och uppiggande marmeladmed ingefära, lime och citron som får det att tjonga till både här och där när den landar på tungan, låter det intressant
Kul att prova med lite annorlunda ingredienser och smaksättare. Apelsinmarmelad smaksatt med lite färsk ingefära är en höjdare, en gnutta chilli i jordgubbsmarmeladen är också gott
Låt kakan kallna, och lossa den därefter från formen, och garnera den med florsocker. Bakverken har sannerligen radats på hög (större högar än vanlig, alltså, haha) i köket den senaste tiden, medan dokumentationen av dem inte riktigt klarat att hänga med i svängarna
Vi hade ingen kamera med, det är inte ett ställe där man riggar upp stativet, hystar fram kameran och börjar fotografera maten, så ni får helt enkelt använda er fantasi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.