Kom hit på torsdagafton och kvällen ägnades till att baka både bröd och tårta inför gårdagen då det var middag och efterrätt här med världens bästa familj
I lördags var jag på middag hos en kär vän och blev bjuden på hemmagjorda knäckebröd. Gör man de riktigt hårda blir det som knäckebröd och det är då gott att han någon mjukost att bre på
Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem. Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke
Det var min tur att ha fredags frukost på jobbet och förutom att jag köpte frallor, så bakade jag ett LCHF- bröd som jag fick receptet på av en jobbarkompis
Vörtbröd. För att slippa krångel med jäsning gjorde jag min favoritlösning, bikarbonatbröd och jag älskar att det går så snabbt att bara röra ihop ingredienserna och ställa brödet i ugnen
Lågkolhydratsbröd från funkjonell mat (brödmix). En proteinrik brödmix med enbart 2,5 g kolhydrater per 100 g. 1 påse brödmix från funksjonellmat. 1 påse brödmix från funksjonellmat
Sätt in brödet i nedre delen av ugnen. Låt brödet svalna på galler under bakduk. Dinkelbrödet går utmärkt att frysa, men håller sig saftigt i flera dagar inlindat i handduken
Hemlagat knäckebröd är ju så himla gott. Och knäckebrödet smakar otroligt gott, prova. bröd. ) Knäckebröd (2 plåtar). Om knäckebröden inte är helt torra efter 40 min, öppna ugnsluckan och ha på lite värme tills de är torra. bröd 2 plåtar
Klä en brödform med bakplåtspapper (obs. ) och fyll den med brödsmeten. Man kan låta bli att mixa en dl av vardera sesamfrö och linfrö för att ge brödet lite mer struktur
Sätt ugnen på 200 grader. Smält 50 gram smör. Blanda ihop torrvarorna. Fördela i Kesella. Blanda i ett ägg. Blanda i det smälta smöret och en skvätt grädde
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan