I år med bara helt vanliga kräftor. De var riktigt goda, med mycket dillsmak. Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Vi startar veckan med en vardagsfavorit. Tillsätt timjan, matgrädde och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta eller som den är med ett nygräddat bröd
Ta fram den största grytan du har i köket, den ska trots allt hålla ordentligt med mat. Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Servera med ett bröd och citronklyfta. Gratinerade kräftor. Om du vill ha bröd = Vitlöksbröd, ta olivoja pressa vitlök rosta de i ugnen och servera till kräftorna
Tips är att ta kastrullen och ställa i ett kallt vattenbad i vasken och spola med kallt vatten runt tills de svalnat tillräckligt för att ställa i kylen
Blanda det med mjölet och saltet till en smulig massa, gärna i matberedare eller för hand. Alltså, augusti, kräftor, räkor, vänner och en riktigt smarrig kantarellpaj som tillbehör
Lägg i kräftorna och koka upp. Låt koka i 5 minuter och kyl sedan kräftor och lag snabbt. Förvara kräftorna i lagen i 1–2 dygn före servering. 1 kg kräftor
Krydda med persilja, ev. Mia  465 kcal/port med pasta utan parmesan(100 g okokt pasta är 360 kcal) 195 kcal/port utan pasta och parmesan 31 kcal/ 1 msk parmesan 4 port  3 st stora morötter 2 burkar krossade tomater 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 1 buljongtärning 2 ½ dl matlagningsgrädde 15% Salt & peppar 3 msk persilja Ev
Sen fick jag med lite kräftor hem ifrån jobbet så det fick bli "förrätt". Hade väl en liten hemlighet i bakfickan med som dom fick hjälpa mig med, spännande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.