½ liter kantareller. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
-D Jag är galen i kräftoroch frossar i dem under den här perioden. Oftast köper jag frysta kräftor, men allra godast är förstås att köpa färska svenska kräftor
I pajen hade jag bara i stekt rödlök, bacon ochkantareller. Kan meddela att den blev super god och man kunde äta den med gott samvete då jag hade gjort min egna nyttiga pajdeg
Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Sås med färska kantareller som fullständigt smälter i munnen och potatis till det. Fläskfilé från Lillehems utegrisar ( ) som försiktigt steks och sedan ugnsbakas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.