Jag kan inte påstå att dessa morotsmuffins smakar lika gott som de från Amy's Bread, men med tanke på att faktiskt innehåller nyttiga ingredienser, kommer de inte långt efter
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokos och chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Sägg ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ordentligt pösigt. Rör der morötterna och oljan. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner de i smeten
Jag funderar på att göra en philadelphiaostglasyr till dem, med florsocker. De var hur som helst goda, och smaken påminner om klassisk morotskaka med ingefära, kanel och morötter
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Och den frostingen gick hur bra som helst att spritsa dessa morotsmuffinsmed. Men det löste jag genom att gröpa ur kakan i mitten och servera den som en kaka som blivit gräddad i en form med hål i mitten
Började dagen med att gå och köpa en bukett rosa tulpaner och en ask lakritsstänger från Lakritsfabriken till den snälla kvinna som hittat mitt Visakort i en parkeringsautomat utanför mitt jobb i torsdags (upptäckte förlusten i fredags eftermiddag)
Får jag denna fredag fresta med ett recept på morotsmuffins. Muffinsen är smaksatta med kanel, kardemumma och en gnutta ingefära vilket enligt mig ger exra höstkänsla
Det bästa är att jag hade förberett en chiapudding medkokosmjölk och jordgubbs topping igår kväll. Blanda chiafrön med vatten och låt stå tills det blir en gel och använd gelén i recept som kräver ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.