Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Gärna med mycket smör på. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Blanda i farinsocker, salt och ägg. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar
Täck över degbunken med plastfolie och en handduk. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade
Tillsätt alla torrvaror och blanda med elvisp eller i assistent. Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Bara till att röra ihop alla ingredienserna och sedan i en form och in i ugnen. -)Det går ju att variera med olika nötter, man kan ha i torkad frukt, yoghurt istället för filmjölk osv
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
Vill man inte äta det till frukost så skär små bitar och ät med ost till glöggen. Enkelt, gott och lite sött blev det här brödet och receptet kommer från COOP
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.