Där beställde vi in mole vilket är en mexikansk nationalrätt, så så här efter semestern så måste man ju förlänga den lite med sommarens smaker, så härmed bjuds ni på lite inspiration
Om jag inte har helt fel är mole, dvs choklad i maten, mexikanskt. Grytan ska puttra i ungefär 45 minuter, det ger gott om tid att göra en frisk salsa att toppa molen med
Gnid in varje poblano med lite olja. Skala det yttersta skinnet när poblanon svalnat något. Öppna poblanon försiktigt med en kniv strax under skaftet, och tag ur kärnorna samt skölj ur den
Om jag inte har helt fel är mole, dvs choklad i maten, mexikanskt. Grytan ska puttra i ungefär 45 minuter, det ger gott om tid att göra en frisk salsa att toppa molen med
La Mole sfornatini brödpinnar. I senaste Smakboxen följde det med salta brödpinnar. Till plocket med syrrans familj gjorde jag dem ännu smarrigare genom att bre vitlöksost på toppen och linda parmaskinka runt
Poblano-fyllning. Poblano, rensad och skuren i strimlor. Bryn löken och poblanon tills dom mjuknar. Flautos är tacos som först fylls med fyllning och ost
Självklart bjöds det även på guacamole och riktig sådan där avokado mosas grovt och fortfarande smakar avokado, men med en fräsch smak av lime och lätt hetta från chili
Stir in the garlic, carrots, poblano, butternut squash, and another pinch of salt and pepper. Serve with grilled corn, cilantro, tortilla strips, lime slices, and poblano cashew cream
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.