Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst
Rör ut jästen i det ljumna vattnet ochtillsätt sedan sirap, olja, solrosfrön, riven morot och mjölsorterna, arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter. Platta sedan ut degen i en lätt mjölad långpannaoch skär i24-bitar (så går det lättare att få portionsbitar av det färdiga brödet). Jäs brödet ilångpannani 30 minuter, pensla med ägg och strö över solrosfrön och havregryn. Grädda mitti ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. 1/2 dl mörk sirap. 1 stor finriven morot. 2 dl rågsikt. 5 dl vetemjöl special
Knåda degen på bakbord och kavla ut den till en stor platta lagom stor att täcka en långpanna. Endel mindre bra än andra - och några så katastrofala att de tillslut hamnade i papperskorgen, hahah
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.