Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också blirussinoch valnötter i bullarna
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst
Rör ut jästen i det ljumna vattnet ochtillsätt sedan sirap, olja, solrosfrön, riven morot och mjölsorterna, arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter. Platta sedan ut degen i en lätt mjölad långpannaoch skär i24-bitar (så går det lättare att få portionsbitar av det färdiga brödet). Jäs brödet ilångpannani 30 minuter, pensla med ägg och strö över solrosfrön och havregryn. Grädda mitti ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. 1/2 dl mörk sirap. 1 stor finriven morot. 2 dl rågsikt. 5 dl vetemjöl special
Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler iminomgivning har startat sin egna surdeg. Surdegen gör att brödet får syra och en bra struktur samt hållbarhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.