Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än
Ett klassiskt recept på mjuk pepparkaka som är en god sockerkaka kryddad med pepparkakskryddor. Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp
Den här gången rostade jag mjukpepparkaka i ugnen så skivorna blev lite krispiga och använde dem som kex som jag sedan toppade med brieost och fikonmarmelad
Hösten för dock med sig några fina glädjeämnen i matväg. Lägg på bricka med bakplåtspapper. Täck med plast & låt stå i rumstemeperatur 4-5 timmar. Täck över & låt vila 60 minuter medans ugnen värms upp
Smörj och bröa stora ugnsformen. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke, rör sedan ner filmjölken, lingonsylten och tillsist det smälta margarinet
Låt såsen koka på medelvärme under omrörning tills den är simmig, ca 10 minuter. Dumlesås. Mät upp socker, sirap, grädde och smör i en tjockbottnad kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.