)Valfritt bröd1 pkt bacon1 purjolök1 burk skivade champinjoner1 burk crème fraiche2 skivade tomaterRiven ostStek bacon, ta upp och låt rinna av på hushållspapper
Goda varma mackor på gång. Lägg två skivor skinka på varje smörgås. Vill man ha en liten sötare touch på smörgåsen kan en skiva ananas vara mer än en klassiker
I kväll grillade vi lax och till den gjorde jag en mango och avokadosalsa. La kokt färskpotatis, salt, smör och persilja i aluminiumpaket och tillagade även dessa på grillen
Som tillbehör serverade jag grillade limehalvor (samma lime som skalet till fisken kom från), att grilla dem gör att saften från limen blir lite sötare och man får även ut mer saft från limen när den är varm
På det sättet kan även vi LCHF-are njuta av en varm macka till kvällsmat. Bloggande och kreativ julmatlagning blir det därför lite mindre av, kan ju inte sitta vid datorn alltför lång tid i sträck
Gratinera smörgåsarna på 225 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter 8 skivor jättefranska. Lägg ut brödskivorna på en plåt, bred ett tjockt lager champinjoncrème på brödskivorna
Men idag var aptiten tillbaka och jag blev grymt sugen på grillade mackor. Jag gjorde en macka med fetaost och mannen valde skinka och mozzarellaost Fetaostsmörgås
Ett riktigt fylligt vin med många mörka bär som blåbär och svartavinbär i både smak och doft, kraftfullt och fruktsyrigt så det förslår och riktigt, riktigt bra till den grillade fläsksidan
Ta hälften av dressingen och blanda i sojan, pensla kotletterna. Ta ut grönsakerna, blanda ner fetaosten, färska basilikablad och avsluta med resten av dressingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.