Miniprinsesstårtor, Tea Malmegårds recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 55 g ägg, rumsvarmt (1 st)
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
  • 40 g vetemjöl (2/3 dl)
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 200 g vaniljkräm
  • 100 g vispgrädde, vispad
  • 45 g äggula (3)
  • 65 g strösocker (2/3 dl)
  • 20 g maizena majsstärkelse (1/3 dl)
  • 0,5 vaniljstång
  • 190 g mjölk, 3% (<2 dl)
  • 30 g osaltat smör
  • 100 g sylt, t ex jordgubbs
  • 400 g ofärgad marsipan
  • florsocker
  • Botten 55 g ägg, rumsvarmt (1 st) 45 g strösocker (0,5 dl) 40 g vetemjöl (2/3 dl) 0,5 tsk bakpulver 1 msk socker
  • Diplomatkräm 200 g vaniljkräm 100 g vispgrädde, vispad
  • Vaniljkräm 45 g äggula (3) 65 g strösocker (2/3 dl) 20 g maizena majsstärkelse (1/3 dl) 0,5 vaniljstång 190 g mjölk, 3% (<2 dl) 30 g osaltat smör
  • Montering 100 g sylt, t ex jordgubbs 400 g ofärgad marsipan florsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.