1400 g
kassler 50 gr marinerade soltorkade tomater 3 vitlöksklyftor 1 msk smör 4 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljong 2 msk tomatpuré 2 dl creme fraiche 1 dl färsk basilika eller 2 tsk torkadStrimla kassler och soltorkad tomat. Skala hacka vitlöken. Bryn kassler och vitlök i smöret. Häll i grädde och smula i buljongen. Låt sjuda 5 min. Tillsätt tomatpuré, creme fraiche och soltorkad tomat. Låt koka upp. Strö över basilika. Inget salt eller peppar behövs. Servera med ris och grönsallad.
Strimla baconet fint och stek krispigt i lite olja. Finhacka vitlök och schalottenlök och blanda ihop tillsammans med färs, lök, ägg, timjan, salt och peppar
Idag hade Charlie skogsutflykt med förskolan. Dom ska ha med sig en liten matsäck. Jag kan tycka att det räcker med en frukt eller liten smörgås, men tyvärr så finns det de, som skickar med kakor, bullar, rån och dyligt
Gudomligt goda…och mina barn gillar dem och det är alltid ett bra betyg. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Till midsommarfesten bakade jag och tog med mig en riktigt somrig paj. Satte ihop och ändrade lite olika recept som jag tänkte skulle passa bra tillsammans, den här kommer jag helt klart att baka snart igen
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.