Så har jag då fått ihop ett inlägg om min utmaning att baka Franska våfflor. Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av Hela Sverige bakar, sök på Hela Sverige bakar i sökfunktionen i listen till höger och du får upp en hel massa smått och gott från åren som gått, och det är inte första gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
Ta bort skinnet från kycklingbitarna, dela brösten i mindre delar, dela även låren. Vi drömmer oss till Frankrike, till franska landsbygden med lokalt producerad mat
Och ibland får man hjälp av goda vänner och i detta fall min kollega Ansi. § Ett svar till Min älskade syster har husdrömmar och jag har bakat spröda Chokladdrömmar
Passar på att plita ner ett recept medans det är lite svalare (läs mindre varmt) här inne. Och på tal om värme så ska dom vara inne i ugnen i cirka 20 minuter på 175 grader. 20 minuter p
Min favvomånad. 1 dl kakao (gärna ekologisk då den innehåller inga tillsatser och har minst kolhydrater). Bred ut degen över bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 7-9 minuter tills smeten har stelnat. Låt svalna under ca 5-10 minuter innan du lägger på smörkrämen för att den inte ska smälta för mycket. 1 dl kakao (gärna ekologisk då den innehåller inga tillsatser och har minst kolhydrater)
Stek pannkakan i kokos-eller rapsolja några minuter på varje sida. Åh vad jag är förtjust i denna bananpannkaka som man snabbt fixar ihop med bara banan och ägg
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
) Här kommer ett toppenrecept, som är himla enkelt, på franska sega maränger. Tillsätt 2dl av sockret och vispa nån minut till och häll sedan i resten av sockret. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper och skicka in i nedre delen i ugnen i ca 45-60 minuter, beroende på hur sega du vill ha dom
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.