Enklast är godast om sagt… Den här bönsalladen kan jag äta med sked direkt ur skålen. Det är inga revolutionerande nya smakkombinationer direkt och jag förstår att man kanske inte blir inspirerad att direkt sätta igång och göra en sallad av bönor, tomat, olivolja och lök… men prova
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera gärna medcouscous som en komplett rätt. Skölj av fetaosten och lägg i mitten. Skär av ändarna på rödlöken och skär den till smaka klyftor på ledden mellan fäste och topp
Och jag fick oxå tillfälle att smita ut i min nya köksträdgård och norpa åt mig lite färsk mynta. Ett smart sätt att prata i telefon över nätet och se varandra och det bästa är att det kostar ju ingenting
Hit fram kan man förbereda – lägg mandlarna i en burk och den hackade citronen i kylen under tiden. Rör runt en kort stund tills blandningen är ljusbrun – inte längre då smakar det bränt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.