Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa 20–30 sek till en grovhackad massa. Tryck ihop massan till en fyrkantig kaka, ca 20 x 30 cm, på en plåt med bakplåtspapper
Nu är äntligen pepparkakshuset färdigt, det tog ju sin lilla tid och det var ju inte helt enkelt. Många många tysta svärord blev det (annars blir det böter om trollet råkar höra något svärord)
Mich har fyllt på kokboksamlingen med en reafyndbok av Leif Mannerström. Mich är verkligen duktig på att bläddra i kokböcker och att använda recept ur dem
Flapjacks är lite som en powerbar som man kan fylla med vad man vill. Eftersom jag bestämt mig för att sluta äta gluten kommer ni bara finna glutenfria kakor här ett tag framöver
Vilken härlig helg det har varit. Satt ute på balkongen igår på förmiddagen och laddade upp lite D-vitaminer, sen tog jag och Mich en långpromenad från Årstaberg via Liljeholmen, Hornstull - Skanstull och sen gav vi upp några busstationer från Gullmarsplan
Vi testade att göra denna rätt för ett par veckor sedan, men då hade vi ingen kycklingfärs och ingen teriyakisås som jag kunde äta, det blev istället wokaktigt med strimlat kycklingbröst, men helt ok
Nu när det är äppeltider så kan det vara bra att ha lite olika recept att ta till för att ta reda på sina äpplen, nu är just det här receptet inte direkt något som gör så mycket skillnad i äppelhögen
Min första hälsovecka har snart gått och det har fungerat jättebra tycker jag. Kommer återkomma med ett inlägg om vad jag har ätit och lite om vad det är jag får äta
För att få lite variation i vardagen så försöker jag att smyga in vegetariskt på menyn. Det går väl sådär, är så himla lätt att bara göra sina gamla vanliga maträtter och då blir det mest kött, kyckling och lax
Blev lite smått nostalgisk när jag höll på med detta. För en stund var jag 16 igen och stod i ett mjöligt bageri och baka vaniljhjärtan på löpande band och med ett ständigt receptrabblande i huvudet ifall vår lärare skulle få för sig att förhöra nån av oss om ingredienserna till en mördeg eller grunderna till en bröddeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.