Mät upp alla torra ingredienser för sig och tillsätttilldegvätskan. Använd svalt eller fingervarmt vatten beroende på hur snabbt du vill att degen ska jäsa
Blanda resterande torra ingredienser för sig och tillsätt dem tilldegvätskan. Vispa ihop jäst, mjölk, ägg, äggvita och socker i en bunke eller degblandare med insats för kaksmet
Häll i all degvätska på en gång och blanda snabbt ihop till en klibbig deg. Nyp ihop matfettet med mjölet tills att det är finfördelat och helt klumpfritt
Tillsätt resten av degvätskan, samt olja, honung, ägg, och havregryn eller hirsflingor. Jag har också gjort frallorna med mjölk och helt mjölkfria med vatten som degspad
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfria scones. Så vi fick avnjuta ett glas Pommery Brut Royal NV till våra scones och snittar
extra matfett till gräddningen. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
Tillsätt de torra ingredienserna tilldegvätskan och vispa hastigt ihop till en jämn smet. Bikarbonatsbröd ska inte jäsa men behöver något typ av syra i smeten (ofta filmjölk men jag har använt äppelcidervinäger) för att bilda luftighet tillsammans med bikarbonatet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.