I fredags kände jag för ett lite libanesiskt tema så jag gjorde en baba ganoush och en mhamara, på mitt eget sätt, nämligen med jordnötter istället för valnötter
), en krämigt auberginestinn baba ghanouj, en svalkande labneh och en mhamara. Vi vet inte om det är det överdådiga som suger tag eller om det är Elias Karroum, Joseph Shirazi, Bengt Hansson och Meysam Javan i en och samma mening, som får oss att svälja såväl kitsch som guld med hull och hår
En annan självklar rätt på mitt mezebord är Mhamara. En smakrik paprika och valnötsröra. Så gott. Jag använder mig dock av ungefär hälften av valnötsmängden angivet nedan
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Kycklingspett, mhamara, baba ganoush, hummus, grönsaker,. Maken min är föräldraledig och jag jobbar bara mån-tis, resten av veckan har vi nog fullt upp med ändå
Valnötter är något jag tycker mycket om, och de är en av huvudingredienserna i mhamara beldjoz, en röra på rostad och puréad röd paprika, chili och grovhackade nötter
Mhamara, den sötaktiga paprikaröran mixad med valnötter. Här i Sverige förknippar vi nog ofta meze med libanesisk buffé men meze är något man äter i alla länder runt östra medelhavet och mellanöstern
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.