1 fiskblock
eller färsk fisk ca 700-800 gram (jag tar gärna den frysta torskfilén eller ännu hellre frysta ryggfiléer av torsk)
1-2 burkar
coctailtomater på burk, alternativt vanliga burktomater (eller 2 askar färska coctailtomater)
1 burk
svarta oliver, med eller utan kärnor (de med kärnor kärnar du ur genom att trycka ett knivblad emot oliven så den spricker och sedan plocka ur kärnan. Eller så använde du dem med kärnor och uppmanar gästerna att vara vaksamma och spotta ut kärnorna)
1-2 gula
lökar, skalade och skurna i klyftor
1-4 vitlöksklyftor,
skalade och skurna i skivor (man kan också lägga i dem hela med skal på)
olivolja
örtkrydda (färsk eller torkad)
6 st
– skurna i klyftor och förkokas om ska läggas i formen
10 min
så de hinner bli klara på samma tid som fisken. Lägg i fisken i mitten, lökklyftor runtom, strö över den hackade vitlöken (jag brukar ta ganska mycket), lägg potatisklyftorna längst ut. Häll på oliverna. Använder du färska coctailtomater skär du dem i halvor och lägger dem på fisken. Använder du coctailtomater på burk häller du dem bara över fisken. Salta och peppra, kanske lite chilipeppar (helst färsk finhackad) för den som vill. Avsluta med att ringla ganska rikligt med olivolja över.
Tina fisken, skär den i mindre bitar och lägg i smord, eldfast form. Krydda fisken och fördela därefter crème fraiche över fisken, strö till sist över den rivna osten
Testa gärna en Chardonnay till denna Medelhavsfisk. Soltorkade tomater, vitlök, basilika och pinjenötter ger torsken en touch av Medelhav i denna superenkla rätt
Enkel, smakrik och lättlagad fisk får vi aldrig nog av, ja vi äter ju en hel del av de simmande djuren och då är det extra roligt att prova nya idéer och smaker
Recept. Anna Stefansson. tors, 2013-08-15 20. 44. 30min. (0). Salta fiskfiléerna. Panera dem i vetemjöl. Stek dem i olivolja på hög värme ca 3 min på varje sida
Sätt ugnen på 180 grader. Salta och peppra fisken och lägg den i en ugnsform tillsammans med halverade körsbärstomater, oliver, finhackad vitlök, ärter, sardeller och kapris
Cipura är en Medelhavsfisk som det finns relativt gott om, så priset är därefter. Vi bor alldeles i närheten av Kipa, en stor matvarubutik här i Alanya
Medelhavsfisk Två Fiskfiléer à 150-200 gram ½ dl saltat Vatten ½ pressad Citron 2 msk kallpressad Olivolja 1 tsk torkad Timjan Havssalt Salta fisken på båda sidor, lägg i en kastrull
Men om vi ska prata mer recept så är mina favoriter Hemmagjord pasta med lax- och spenatsås, Asiatisk lax med avokadosås, Medelhavsfisk, Curryfisksoppa med bulgur, Thai lax- och räkgryta, Vit fisk med rött täcke, Heta tonfisk/kikärts/potatisbiffar med tomatsås, Tonfiskbiffar med fetaost/citron i
Vegetarisk Wrap, Lax med pesto med ugnsrostad sötpotatis, rödbetor, timjan och fetaost, Supergod het laxsoppa med bulgur, kokosmjölk och tomat, Färgglad tonfiskröra med rödbetor och pesto, Basilikalax med frästa grönsaker samt snabb tomatsås med oliver och timjan, Limekassler med grönsaksbulgur, Tacopaj, Oliv- och senapsbiffar med tomatbulgur, Rosa kycklingfärssås med rödbetor, bönor, squash och timjan, Renskavsgryta med soja, ingefära och grönsaker, Nyttig pizza, Hemmagjord pasta med kyckling och grönsakssås, Fisk- och räksoppa, Parmalindad pestokyckling med fetaostspenat och paprika, Quorn i tomatsås, Asiatisk lax med avokadokräm, Medelhavsfisk, Kycklingköttbullar, Fiskrullar med tapenade, lufttorkad skinka och squash, Kryddiga köttbullar med grönsaksmatvete, Italiensk kycklinggryta, Fisksaffransgryta, Köttfärsfyllda paprikor, Curryfisksoppa med bulgur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.