Testa gärna en Chardonnay till denna Medelhavsfisk. Soltorkade tomater, vitlök, basilika och pinjenötter ger torsken en touch av Medelhav i denna superenkla rätt
Nu är det bara att "dressa" pizzabottnarna med tomatsåsen och de övriga ingredienserna. När man har provat att baka sina egna pizzor i vedeldad stenugn är det svårt att någonsin bli riktigt nöjd med att köpa en "vanlig" pizza i butiken runt hörnet
500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Blanda äggen med mjölken, osten och kryddorna, häll över potatis och löken. En solgul spanskinspirerad tortilla med kryddigt chorizoölkorv värmer en frusen vinterdag
Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hit och dit utan det är bara att köra på. Ät som ensamrätt eller en förrätt, komplettera med något, byt ut något
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fyll pajskalet med purjolök, tomater och basilika. Servera med en sallad. Häll mjölet i en matberedare och smöret skuren i tärningar, hacka snabbt ihop det till en smulig massa
Lägg i pastan och smaksätt med basilika, kajennpeppar och eventuellt salt. Skala och hacka löken. Servera gärna med en klick crème fraiche och rostat vitlöksbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.