Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammetoch inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Äggen är otroligt välsmakande och har en äggula som jag någon dag hoppas få lägga som solöga på en pannbiff med lök
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Red av med lite maizena utrört i vatten och smaka av med salt och eventuellt lite nymalen svartpeppar
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Blanda ner linserna i köttet och servera med tärnad fetaost och avocado. För ett laktosfritt recept ta bort fetaostenLammkött (jag använde resterna från (lammframdelen)en avocado per personfetaost efter smaken vitlöksklyfta,pressadsalt,pepparstekfettLinserna
Dra sönder köttet med hjälp av två gafflar och rör runt i grytan. Att laga till kött som är så kallad pulled betyder helt enkelt att man låter köttet koka länge, gärna på låg värme, tills det blir så mört att man enkelt kan dra isär det med bara gaffel
Ört- och vitlöksstekt lammstekca 1,2 kg lammstek benfri 0,5 kruka färsk timjan, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk rosmarin, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk persilja, plockad och grovt hackat 2 citroner, finrivet skal 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja salt svartpeppar, nymald. Krossrostade potatisar och rotfrukter600 g potatis, skrubbad och delad 200 g morot, med skal och delade 200 g palsternacka, med skal och delade 0,5 dl olivolja 50 g smör salt
Potatisgratäng medlammentrecoteoch vitlöksssmör. Har du torkad svamp kan du med fördel smula i den redan nu, har du färsk kan du smörsteka den och sedan lägga i den
Jag började med att slå in några vitlöksklyftor i folie och lät dem bakas tillsammans medlammet. Jag kokade upp hälften vatten och hälften rödvin tillsammans med en grönsaksbuljongtärning, lagerblad och en skiva bacon
Lammracks som fick marinera i en blandning av harissa och lime, couscous med färsk mynta och torkade aprikoser, tillagat i en buljong med tomat och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.