Finhacka gurka och mynta och blanda med yoghurten. Låt stå i kyl och dra fram till servering. Fräs löken med spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter
Krydda med följande. Tikkamasala är en väldigt mild och krämig rätt till skillnad från många andra indiska rätter men vill kan krydda på så är det bara att go for ir
4 2 gula lökar ca 600 g minutfiléer av kyckling 3 msk olja salt svartpeppar 350 g tikkamasala sås 3 dl gröna ärter 2 dl matlagningsyoghurt 1/2 spetskålshuvud (à ca 400 g) 1/2 lime Till servering naanbröd ris (gärna saffransris) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Anledningen till att jag kallar det här receptet för lite fuskigt är eftersom jag inte gör kryddblandningen eller såsen själv utan köper en färdigpreppad burk med färdig sås och bara steker kyckling och kokar ris
4 1 gul lök ca 500 g blandfärs 30 g tikkamasala kryddblandning 400 ml kokosmjölk 250 g broccoli Att ha hemma 4 port ris eller nudlar 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Chicken TikkaMasalamed kryddris, cashewnötter och russin. Krydda med garam masala, koriander och. Hittade ett bra recept med bakpulver som jag hunnit testa ännu en gång efteråt och kommer göra fler gånger
Tillsätt tikkamasalaoch rör om ordentligt. Kärna ur och tärna en röd paprika och en gul paprika och lägg dem i en mixer tillsammans med tomater, lökskivor och vitlöksklyftor
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.