Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kalva ut degen och klä en pajform med lös botten. Blanda allt till degen och ställ den kallt. Rör smör och mandelmassa smidigt, tillsätt äggen ett i taget
Det är ju något helt orimligt gott med den där lena och lagom söta krämen …. Har tidigare snappat upp att det är viktigt att ha rumsvarma ägg för att kylda kan öka risken att de skär sig, men nu läste jag att det bästa marängerna skapas med äggvitor som fått ligga i en skål utan att vara täckta i kylskåp i någon dag för att vätskan ska avdunsta
Kläck äggen och lägg ner i en bunke, klipp dadlarna i småbitar, mixa detta med din stavmixer tills det blir en fin smet och tills dalarna är ännu mindre i storlek
Godast nygräddade med blir bara ännu torrare dagen efter. Mandelkubbar är en kanske en gammal kaka men ack så smarriga om ni frågar mig och även om ni inte gör det så fick ni reda på det nu
Påskharen dök upp med påskägg också minsann, och Lilla I var i sitt esse. Vardag igen, hörrni, efter en alldeles fantastisk påskhelg med underbart vårväder
Glutenfria dessutom ochmed smak av ingefära och kanel. Ursprungsreceptet hittade jag i en Ameliatidning när jag senast var hos frisören men fyllde dem med en chokladsmörkräm
Här är det päronen som spelar huvudrollen, tillsammans med kardemumma. Ännu en variant av mandel- och rabarberkakan som jag bakade i somras, en hit som kan varieras i det oändliga verkar det som
Börja alltså med att ställa riset på kokning och förbered paneringen med tallrikar/pyttsar. Det är de där dumma goda knäckisarnas fel, det är bara så sjukt gott med det på just dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.