Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandeloch saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandeloch saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Har länge gått och funderat på biscotti, borde vara nåt som faller mig i smaken. Och det gjorde det. För ett tag sedan tog jag mod till mig och testade
Hittade ett sånt grymt bra och enkelt recept på biscotti när jag satt och surfade runt inför min "bakhelg", och jag måste säga att det VAR grymt bra och enkelt
Koka upp plommon, socker, citron och snittad vaniljstång i en tjockbottnad gryta. Jag kokade marmeladen tills plommon blivit ordentligt mjuka och gått sönder
Smält smöret, lägg i allt utan vanilinsocker ochmandel,. Skär kolan i lagom bitar, jag köper cellofan som jag klipper i lagom bitar och lindar in kolan i, fäst med en bit genomskinlig tape
½ tsk vaniljsocker. Dessa dagar har det ju varit lite kyligt och då passar det bra med något varmt istället för de vanliga jordgubbarna med mjölk som är så gott i värmen
Blanda ihop mandel, honung och kanel i en bunke och bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper. Ställ blandningen i ugnen och stäng genast av ugnens värme, och rosta mandlarna tills ugnen är sval igen
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker (eller flagad mandel). Det blev inte bara småkakor denna semestertorsdag, det blev även några flätade vetelängder fyllda med vaniljoch blåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.