Men det mesta har kretsat kring choklad och de flesta nya tårt idéer, och för den del även andra kakor, har märkligt nog haft en rejäl överdos eller i vart fall en ansenlig mängd choklad med i grundtanken
När jag var lite drömde jag en rosa tårta mer många blommor för min födelsedag men jag fick aldrig eftersom jag bodde på landet utan för stan blev det svårt att man kan hitta en bakery för att beställa tårtan
Det som dessutom är bra med denna dessert är att du kan göra en sats och sedan ha den i kylskåpet liggandes i ett antal dagar och servera när grannarna/kompisar kommer över för fika, när du vill ha en bit att käka på när du sitter och dricker ditt eftermiddagskaffe, eller när du vill ha en bit att mysamed till fredagsmyset
Skaka och häll upp i ett glas fyllt med is. Toppa med apelsinsodan. Garnera med apelsinskiva. Skulptera gärna en svans av apelsinskivan 2 cl Finlandia Cranberry. 2 cl RosesLime
Inte mycket, men gott var det i alla fall. I marinaden finns den kinesiska kryddblandningen Five Spice, vilken jag hittade på Daglivs i Stockholm, men man kan förstås göra sin egen eller kolla in asiatiska butiker
After introducing ourselves over a quick coffee and these lovely Almond Butter Brownies by Amy Chaplin + Berry/Ginger Smoothies we started working on the Carrot & Halloumi Burgers and the Avocado Chocolate Mousse that came to be the center of everyone’s attention for the next four hours or so
Men ahh kan inte säga nej till Ben & Jerry. a eller om det är över mycket choklad smak. Ville seriöst ha alla smakerna där inne men fick verkligen stoppa mig själv
Och visst var det gott, särskilt det extra ostiga, knapriga översta lagret , men det kändes ändå lite bland och trist i kryddningen trots att jag saltade och pepprade ordentligt och hade i lite cayennepeppar
Har ni andra tips så dela gärna med er. En morgonrutin jag brukar köra stenhårt med så här års när förkylningar ekar runt varje hörn är att svepa i mig denna ”wake me up shot” som innehåller citron, ingefära och äpple
Jag är ju som ni vet inte så himla förtjust i att slänga mat så häromdagen när vi hade ett gäng överblivna makaroner i kylen fick dessa förvandlas till “mac and cheese”, en krämig makaronigratäng med ost och annat gott
Blandamandelmjöl, parmesanost, salt och peppar i en djup tallrik. Egentligen ska fisken friteras, men det är billigare och nyttigare att steka den i smör och olivolja och steka klart i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.