Denna såsen smakar perfekt ihop med en grillad kött eller fiskbit men den smakar även kanon som tillbehör till en varmrökt lax eller som tillbehör på sillbuffén, eller varför inte bara att ha för att doppa den nykokta sommarpotatisen i
Vill man kan man piffa till potatisen med någon krydda som man tycker om och får man rester kan man passa på att steka dem dagen efter då det är extra gott att göra på sommarpotatis
God att göra även med sommarpotatis. Ingredienser. 10 potatisar4 moröttersmör (mjölkfritt) eller olja att steka i1 knippe salladslök4 st saltgurkor2 1/2 dl havregrädderivet skal av 1 citron0,5 dl hackad persiljasalt och svartpepparSkala potatis och morötter och stek i smör/olja i en stor stekpanna tills de börjar bli mjuka
en fast sommarpotatis. Jag har i år beställt mina sättpotatisar från Larsviken. Blev lite trött på dom där gamla tråkiga sorterna som dom hela tiden har på "plantskolorna"
Sommarpotatis. Hur potatisen kom till Sverige är fortfarande ganska oklart men det man kan se tillbaka i historien är att Olof Rudbeck planterade potatis i Uppsala botaniska trädgård redan på mitten av 1600-talet
Jag satte årets sommarpotatis i tunneln för att kunna skörda sent på året. Gott på alla sätt. När knölarna blivit mat kan frisk potatisblast användas som täckmaterial eller läggas på komposten, medan angripen blast bränns eller körs till återvinningen för att brännas där
2 kg potatis (ca 12st /kg), en tidig färskpotatis och en sommarpotatis. I dag är det jag som är hemma och VAB’ar, så vad passar då bättre än att planera lite köksträdgård
Sommarpotatis passar inte bra till mos då det lätt bildar ett ”tapetklister”. Tillverkning av potatismos inkluderar flera olika tillverkningssteg vilka inte är de skonsammaste ur näringssynpunkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.