Klockan är två på natten och jag är fortfarande vaken… Har testat att räkna får men till slut så bestämde jag mig för att det vara lika bra att gå upp för det blir nog ingen sömn inatt
Skala rödbetorna och hyvla dem på mandolin. Skär mandelpotatisen på längden i skivor. Salt och peppar. Lägg rödbetorna på en ugnsfast form och ringla lite olja över
Dela morötterna på längden och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Häll upp ricottaosten i en bunke och vispa med hjälp av en ballongvisp i det vita vinet
Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bäddav löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst påbädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Skölj av spenaten och fördela jämnt på två stycken tallrikar. - vill en så kan en del av rödbetorna bytas ut mot gulbetor om det skulle gå att få tag på
I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bäddav ärtpuré tillsammans med riven pepparrot och skirat smör
Härliga kycklingben som bakas av i ugnen på en läcker bäddav potatis, äpple och lök, och det bästa är att när allt är klart har det även blivit en läcker skysås i botten
Skölj sparrisen och ta bort de hårdaste delarna på stjälken. Koka Bavette Barilla al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.