Låt kakan svalna innan du rullar samman den med vispad grädde blandad med tärnad frukt eller bär, t. Vispa 5 äggvitor med ättiksprit till en skummig massa. Blanda ytterligare 1 1/4 dl strösocker med Maizena samt vaniljsocker och vispa i detta också. Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40 cm) täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i 175° varm ugn i 15 minuter. Spritsa 1/2 dl vispad grädde ovanpå och garnera med kiwi i skivor
En kall limekräm som passar till det mesta, gärna stark mat. 3 dl turkisk yoghurt 1 lime, skal och saft 2 tsk honung salt & peppar Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylen ett tag innan servering
Alltid spännande med paket. Täck en stor långpanna med bakplåtspapper och smörj den med lite matolja. Börja rulla ihop från den långsidan med fyllning och låt kakan vila med skarven neråt
Häll i en spritspåse, klipp ett ca 1 cm stort hål eller använd en rundtyll & spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ca 4 dl grädde med lite vaniljpulver el vaniljessens + ca 1 msk florsocker
Lyft upp kastrullen/bunken, rör ner matfettet och låt limekrämen svalna. Förvara limekrämen kallt. Servera limekräm till kex, skorpor eller rostat bröd
Lyft upp kastrullen/bunken, rör ner matfettet och låt limekrämen svalna. Förvara limekrämen kallt. Servera limekräm till kex, skorpor eller rostat bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.