Låt kakan svalna innan du rullar samman den med vispad grädde blandad med tärnad frukt eller bär, t. Vispa 5 äggvitor med ättiksprit till en skummig massa. Blanda ytterligare 1 1/4 dl strösocker med Maizena samt vaniljsocker och vispa i detta också. Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40 cm) täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i 175° varm ugn i 15 minuter. Spritsa 1/2 dl vispad grädde ovanpå och garnera med kiwi i skivor
Det är inte så ofta jag bakar något med clementiner. Men när jag hittade otroligt fina clementiner med bladen kvar så tänkte jag att något måste jag hitta på med dem
En kall limekräm som passar till det mesta, gärna stark mat. 3 dl turkisk yoghurt 1 lime, skal och saft 2 tsk honung salt & peppar Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylen ett tag innan servering
Alltid spännande med paket. Täck en stor långpanna med bakplåtspapper och smörj den med lite matolja. Börja rulla ihop från den långsidan med fyllning och låt kakan vila med skarven neråt
Koka upp granatäpplekärnor och saft från halva citronen ihop med strösocker och smör. Blanda ut maizenan med saften från den andra halvan av citronen och rör ner detta i vätskan
Helt enkelt är det en rulltårta med marängbotten och jordgubbs- och gräddfyllning. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla sedan försiktigt med lite neutral olja (det här glömde jag och det gick bra ändå
Häll i en spritspåse, klipp ett ca 1 cm stort hål eller använd en rundtyll & spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ca 4 dl grädde med lite vaniljpulver el vaniljessens + ca 1 msk florsocker
Tvätta limefrukterna under rinnande varmt vatten. Riv av skalet på frukterna och pressa ur saften. Vispa ägg och socker några minuter i en kastrull eller i en bunke som tål värme
Tvätta limefrukterna under rinnande varmt vatten. Riv skalet på frukterna och pressa ur saften. Vispa ägg och socker några minuter i en kastrull eller i en bunke som tål värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.