Gjorde lite mannagrynspudding till lunch idag, barnen gillar det med, så himla mumsigt, egentligen skall det vara russin i, men då jag inte tycker om det uteslöt jag det
När jag berättade för en vän att jag skulle göra mannagrynspudding så svarade hon "åh det hade vi ibland på äldreboendet jag jobbade på förut" och det känns som en bra beskrivning av denna efterrätten
Som barn åt jag mannagrynspudding. Lite modifierad med blåbär istället för russin och med hallonsås istället för den traditionella saftsåsen stod den sedan på bordet
Forma till bollar i valfri storlek med väl fuktade händer. Va tvungen att öppna min"guldtacka" från råvarubutiken idag, min väl inslagna kakaomassa i vackert guldpapper
Mannagrynspudding. Ibland har suget stillat sig tills det faktiskt är dags att äta och förra helgen var det precis så – när gröten var färdig hade tjejerna ätit sig mätta på frukt och mackor så där stod jag med överbliven gröt
Ingredienser 1 l mjölk 1,5 dl mannagryn 2 msk socker , 2-3 1 tsk salt 2 st ägg 1 tsk kardemumma , eller 1 dl russin eller 0,5 dl russin plus skal av 0,5 citron eller 2 rivna bittermandlar Köp receptet
Elegant som tusan blev denna mannagrynspudding, exotisk i sin smak. Pressa apelsinjuice, värm i en kastrull tillsammans med lite potatismjöl, det får inte koka
Själv ska jag sitta och plugga större delen av dagen men då jag hade en helt fantastisk dag igår med nya intryck, mycket skratt och energipåfyllning så ska det nog gå galant att gnugga geniknölarna lite
Servera med frukt och kanel. Häll blandningen i en löstagbar form låt den kallna lite, täck den med aluminium och låt den vila i kylen minst 4-5 timmar eller gärna över natten
En matigare och lite nyttigare variant på adventsfika är denna supergoda mannagrynspuddingmed saffran som vi hittade recept på i en Ica Buffétidning för flera år sedan och som sedan blivit en återkommande favorit
Skär en skåra längs med vaniljstången. Vik ut kanterna och skrapa ur fröna med en liten sked. Blanda mjölk, mannagryn, socker, den urskrapade vaniljstången med frön, russin och salt i en stor gryta
Hemligheten visade sig dock vara kakao och banan och med den här chiapuddingen är det som att äta chokladpudding till frukost men med massor av nyttigheter istället
När man bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.