Här hemma bakas det inte lika ofta nu som förr, dels för att vi är riktigt dåliga på att äta kakor och att det tillslut åker i soporna för att de blivit för gamla
Men sen blev det liksom aldrig av, det var varma sommarkvällar, picnicar, grill och diverse annat kom emellan, men den har funnits där hela tiden "snart måste jag bara provbaka den där tårtan"
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
Häromdagen hade vi lite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Men eftersom jag vet vilka gottegrisar alla i min familj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla
receptet kommer från Jennys Matblogg. Bakade dessa supersmarriga kakor till sonens 2-årskalas, påminner lite om Raider/Twix, helt enkelt supergott och sött
Gör samma som till chokladmoussen. Gör samma som till de andra lagren. Marängerna är gjorda på en överbliven äggvita som jag vispade med handvisp över vattenbad tillsammans med 70 g strösocker tills det smält, ca 65 grader. Häll i formen och ställ nu i kyl minst 4 timmar
Jag gjorde en egen vaniljkräm och fyllde med, men den "försvann" in i rulltårtan efter att den hade fått stå några timmar och den blev lite svårrullad för det blev lite "halkigt" med vaniljkräm, smaken var ju god och den blev saftig men istället ville jag nog gjort en vaniljssmörkräm eller philadelphiafyllning om jag väntade gäster
så idag när jag jobbat hemifrån och väntat på att en massa uppdateringar och program installerats på alla datorerna (japp tro det eller ej men det finns vänta tid däremellan) så har jag bakat, varit bra samtidigt att komma upp ifrån köksstolen som jag sitter vid när jag sitter vid datorn, den är ju inte direkt så bra ergonomisk
Friktionen som blir när tårtan ska tryckas upp ur formen förstör kanterna någon varför jag istället rekommenderar en form men löstagbar kant till denna cheesecake
Pröva isåfall varianten med kardemumma klicka här så kommer du direkt dit. Foto. Johannes Wätterbäck. Efter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med
Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 1 timme. Fyll genast en engångsspritspåse med en rund tyll 14 mm och spritsa ut toppar på pajerna. 0 kommentarer