Blanda saftsorterna med limesaft, frukt och bär i en rymlig kanna eller tillbringare. Sangrian smakade härligt en av de varmaste sommardagarna tillsammans med bärmuffins
Förvara mandeltårtan i kylskåp fram till servering. (Ett tips är att använda passare, eller om man har en tallrik med ungefär så stor diameter så kan man rita efter den
Garnera med rostade mandelspån och låt mandeltårtan stå i kylskåp några timmar. Lägg den ena botten på ett fat, bred över hälften av smörkrämen, på med den andra botten och resten av smörkrämen
Lägg valfria bär och frukt i en liten ugnsform. Blanda ihop 9 gram smör, 13 gram vetemjöl och 13 gram havregryn med lite sötströ och smula över bären/frukten. Servera med 75 gram mild yoghurt vanilj
Ingredienser Portioner. 8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Det stod en lite flicka med sin pappa vid sidan om mig och sneglade bestört på de “läbbiga” djuren med sina tentakler och sugkoppar, men jag försäkrade henne om att de var jättegoda
Mal mandeln och blanda med sockret. Bär och frukter efter säsong. MandeltårtaDu behöver. Bred krämen på mandelbottnen, toppa med vispgrädde och färska bär
Missförstå mig rätt, jag tycker absolut att man ska avstå från tillsatt raffinerat socker, glukosirap och liknande, och har man svajigt blodsocker kanske man behöver vara lite extra försiktig medfrukt, men i min värld är det en stor skillnad mellan en frukt och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.