Mosa gärna sönder bären lite mot kanten av kastrullen med en trägaffel. Blanda bara med iskallt vatten - naturellt eller med bubbel - och isbitar, eller lyxa till det och blanda med riktigt torr cider eller torrt vitt vin
100 g mjukt smör2 dl socker (ta 1 1/2 dl om du vill ha den mindre söt)2 ägg4 1/2 dl mjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker + 1 tsk vaniljpulver2 msk kanelRivet skal av 1 liten apelsin + 2 msk pressad apelsinsaft100 g grovhackad mandel Rör smör och socker poröst. Lägg kakorna med snittsida uppåt och torka dem i ugnen ca 45 min
Den är inte så god i sig men den här granolan är så god att den maskerar den syrliga trä smakenav hareyoghurten Tänk då hur god den är med riktigt yoghurt om du får äta det
Koka upp vatten, strösocker, kanelstång och vaniljstång. Recept. PeKa. lör, 2013-08-31 23. 31. 25min. (0). Kärna ur och dela alla frukterna i bitar och lägg ner i en burk som rymmer ca 1 ½ liter
Blanda ihop nötter med frön, kärnor och kokoschips. Tillsätt kanel, sukrinmelis och vaniljpulver. Värm kokosfettet i kastrull till flytande konsistens, sedan ner med vattnet
En supergod glasstårta smakavvaniljmed en chokladig oreokexbotten. Smält nutella och choklad på svag värme och spritsa eller ringla den i en fin stråle i en spiral med början från mitten av tårtan
Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftig sockerkaka som är en av ingredienserna
Den här gången använde jag kärnorna som ger den där speciella körsbärsmaken, plus att jag lät en vaniljstång koka med i marmeladen, ett tips från en kär kollega som precis som jag är lite insnöad på att pyssla i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.