De har en saftig och kryddig botten som smakar mjuk pepparkaka och en galet krämig och smörig glasyr medpepparkakssmak och är kort sagt helt orimligt goda
Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Nedanför hittar du det fantastiskt enkla receptet på den här saftiga apelsinkakan. En liten touch av apelsin lyfter verkligen sockerkakan och toppat med lite härlig glasyr kan det inte bli bättre
Jag hade dock ingen citron och en helt vanlig sockerkaka kändes lite trist, så jag smaksatte kakan med de ingredienser jag hade hemma, nämligen mandelmassa och äpple och det blev en otroligt saftig och god kaka
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Toppa med kokosflingor. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.