Men det blir så med ett hus som renoveras och en liten grabb som vill och får all uppmärksamhet. Men idag så delar jag med mig av ett recept på klassiska köttbullar
Min favorit har i många år varit färsk frukt i bitar eller bär, naturell yoghurt och lite linfrön på toppen, samt en smörgås (gärna med hembakat bröd som det här eller det här) med rökt skinka eller en skiva smakrik hårdost
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Förra julen så hittade jag det är receptet på Apelsinsaft mednejlikor hos Söta saker. Försök att se till att inte det vita skalet kommer med, för då blir saften hemskt besk och tråkig
Idag kommer Magazinet ut, med fler recept på vardagsmat från Vardag. Det firar vi med det sista receptet som är med i tidningen – julköttbullar med härlig smak av kanel, ingefära och kryddnejlika
Inte nog med att det är trevligt, det är rackarns så gott också. Äppelklyftorna bidrog med syra och katrinplommonen ihop med portvinet gav rätten extra fyllighet och en behaglig sötma
Lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla med äggblandningen och garnera. Småkakor med citron, ingefära och nejlika, ca 3 plåtar. 5 cm tjock och ta ut kakor med fina mallar eller mått
Jag smaksatte den med kanel, kardemumma och nejlika. Ja jag är besatt och äter det på rostade mackor till frukost och mellanmål och till kvällen med chevreost och kex och en god pepparmyntaté med honung och mjölk
Med lite extra värmande kryddor blev det en jättegod kräm, som avnjöts lite ljummen med gräddmjölk. Lägg gärna nejlikor och kardemummakapslar i en stor tesil eller kryddgömma så är det lätt att fiska upp dem ur krämen sedan
Häll av vätskan från tomaterna och lägg ner i kastrull med ättikslag, nejlikor och hackad lök. Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.