Så en smoothie fick det bli med grekisk yoghurt, banan, några frysta jordgubbar, kanel och proviva…. Denna gång var det en hel förpackning med plommon, åh det skulle bli sååå gott, ha skulle äta HELA tiden bla bla bla
Min absoluta favorit var den här plommonsylten och igår bestämde jag mig för att koka en ny sats. Kärna ur plommonen och lägg dem i en kastrull tillsammans medkanelen, kardemummakärnorna och vattnet
Skär köttet i bitar och bryn det i en stekpanna med smör. Servera med pressad potatis. Red av med redning och koka i 3 minuter. 1 tsk kanel. 1 krm nejlika
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlikamed en klick glass och rostade pistaschnötter
Med lite extra värmande kryddor blev det en jättegod kräm, som avnjöts lite ljummen med gräddmjölk. Koka upp vatten med socker och kryddor och låt koka ihop en minut
Men jag kunde inte låta bli att dela denna gobit med er. Om du bara gör kakan rekommenderar jag att du komplimenterar med mer protein, tex proteinfluff, keso eller kesella
Skålla plommonen och låt dem ligga i en kastrull med lock ett tag så att skalen krusar sig och färgen från skalen hinner gå in i fruktköttet (blir mycket vackrare så)
Blanda ner vetemjöl och margarin om vartannat, arbeta nu med händerna. Är degen lös ha på lite mjöl, kavla ut degen till en stor fyrkant, bred på smör/ margarin, strö på socker och kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.