Knäck ägget och häll alla ingredienser i en glasburk lagom står så du får ner mixerstaven i den, en gammal honungsburk brukar vara lagom stor.
Ställ mixerstaven i botten på burken, kör på full effekt och rör inte mixerstaven förrän det börjat bli krämigt, då kan du vicka lite på staven och dra den sakta dra den uppåt tills all olja blandats in och det blivit en krämig majonnäs .. klart! smiley
Håller sig 2-3 veckor i kylskåpet .. men den brukar ta slut mycket tidigare smiley
Idag tänkte jag att vi skulle dra till med ett riktigt basrecept, nämligen att göra egen majonnäs. Jag gillar inte majonnäs man köper i butik men den här är riktigt bra
Mitt bästa recept på majonnäs. Majonnäs ingår i många sallader och tillbehör till julbordet och den blir absolut godast och nyttigast om man gör den själv
En god majonnäs är inget man köper, det är något man gör själv. Sen jag började göra majonnäs själv har jag insett hur mångsidigt det är, jag kan varmt rekommendera majo på macka istället för smör (Jag byter nog aldrig tillbaks
Är det något som jag ofta propagerar för att alla borde kunna laga själva så är det majonnäs. Och inte vilken majonnäs som helst utan framförallt den veganska varianten på kikärtsspad
Hemgjord majonnäs. Hemgjord majonnäs. En hemgjord majonnäs som tar 1 minut att fixa och dessutom som man kan smaksätta med valfria kryddor för att få till andra sorters såser utav grundreceptet
Jag har säkert tipsat er om majonnäs flera gånger innan men det kommer idag igen, istället för att köpa en majonnäs som verkligen smakar konstgjord snälla gör en egen majonnäs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.