Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Greetings from Pennsylvania. Vi har just ätit frukost och ska snart ta en promenad innan vi ska åka till bondens marknad och köpa mat till kvällens middag
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Överlag är jag väldigt mycket för att hitta ett bra grundrecept, lära känna det utan och innan och när det väl är gjort så har man ungefär en miljon möjligheter
Smaksätt med vitlök för att få en härlig Aioli eller lite cayennepeppar för hetta. Ingredienser Majonnäs Receptet är för ca 7 dl 2 st ägg 2 tsk dijonsenap 1 msk äppelcidervinäger eller nypressad citronsaft 4,5 dl extra mild olivolja 2 krm himalayasalt/havssalt Tips
JUL, SENAP & HEMMA. Vi chillar här hemma och har det allmänt bra. Klär granen, myser med LSH och idag ska vi baka pepparkakor och sätta ihop det där pepparkakshuset
Vad säger ni, ska vi kicka igång helgen med en enkelt efterrätt som lätt går att svänga ihop. Trifle går att göra på en mängd olika vis och detta är bara ett sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.