Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
En lite hetare aioli smaksatt med rökt paprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad
Och så ner medrucolan. Fräs fläsk och vitlök, i med chilin. Så vad gör man med en massa rucula. Den är nu inne på tredje året av försök till odlingsbäddsherravälde och jag ryckte upp en försvarlig bunt i ett tillfälligt försök att hålla den tillbaka
Igår åt jag och Leif räkor med hemmagjord aioli. Det viktigaste var att hitta en cykelhjälm till Isak och gympaskor till Olivia men inget av det kom vi hem med
Apelsinaiolimed mynta. Blanda ner de hackade örterna, apelsinskal och citrussaften i aiolin. Riv vitlöken fint, blanda med den mindre mängden salt och äggulor i en hög och smal bunke
Nybakat bröd att doppa i saffranaiolioch tzatziki är så gott. Aioli. Rör om, häll nu på mjölet och börja bearbeta degen tills den blir smidig (är den för torr så kan du med fördel hälla på lite olja (oliv)
Ta bort de grövsta stjälkarna från rucolan eller spenaten, bryt dem i lagom stora bitar, skölj i rikligt med kallt vatten, låt dem rinna av och torka på en kökshandduk
Vispa grädden med vaniljsocker ochcitronmeliss hacket. På bilden finns även en skål med ljuvligt goda och knäckiga choklad tacoskal som min kollega Jenny hade med sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.