När jag sätter ner min resväska ibland julglada paketpåsefyllda människor på den snöiga lite sandade perrongen, tittar upp mot dom blåa bergen och ser bortåt älven där isen ligger tjock känner jag också att “Jag Är Hemma”
När mamma stekte raggmunkar hemma hos oss, då var det nästan kalasstämning. När jag var liten och andra barn tjatade om att köttbullar och pannkakor var deras favoriträtt så kunde jag kontra med räksmörgås, raggmunk, kålsoppa eller inlagd strömming
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Jag älskar också att den sköter sig självt i ugnen och alla smaker gottar till sig där inne. Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här
I alla fall så måååste ni testa att göra den här chokladterrinen med mörk, ljus och vit choklad, jag lovar att den inte är så avancerad att göra som den ser ut att vara
Blanda allt i ett glas och tillsätt rikligt med is och två apelsinskivor. Passar då på att rekommendera en god drink, avnjuten i såväl Italien som Österrike
När jag väl kom hem, tog jag av mig arbetspaltorna och klev i mysdressen, lagade frukost och njöt av att arbetsveckan äntligen kommit till ända ochatt jag hade nästan två hela dagar ledigt
att så många av er uppskattar mina recept här inne, det sporrar mig att baka ännu mer och får mig att gnugga de där idéknölarna för attkomma på fler godsaker
Hasses lax är något som alltid funnits med på julbordet men inte förrän i år lyckades vi komma ihåg att fråga hur han egentligen gör när han gör det han gör
För att göra det enkelt har jag gjort ett schema där de olika sysslorna är uppdelade veckovis, man har alltså varje sak en hel vecka, där kan man gå och kolla om man glömt bort vad man ska göra och det är lätt för mig att se vad alla har för syssla om jag mot förmodan skulle behöva påminna någon
Igår tog jag till vara på en dekorationspumpa hemma hos oss från halloween. Ni som läser många amerikanska hälsobloggar har säkert kommit i kontakt med recept med pumpapuré, perfekt i nyttiga efterrätter och kakor
Jag skulle hemskt gärna se att du skrev ett eller flera inlägg om bra "övergångsmat" för oss som vill äta mer vegetariskt men har svårt att få till det i köket
Råd och recept är till för att delas, men på vägen sker ofta lite förändringar. Nå väl, åter till receptet på rabarberbullarna som jag bakade i helgen och som jag fick tips om hos Milla, som länkade till Leila och som jag nu gjort några små justeringar i
och någonting att dricka,. Det ligger mycket sanning i dessa rader och allt detta innehöll lördagen, middag med gott vin, efterrätt med mer vin och allt detta i sällskap med min älskling (hmm det där blev lite väl sötsliskigt inser jag)
Denna kombo gick verkligen hem hos föräldrarna som stannade på kalaset. Sen in i kylen under nattenoch dagen efter så är det bara att vispa upp grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.