Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Det är söndagsmorgon och vad passar bättre än att baka lite bröd, närmare bestämt ett müslibröd. Väldigt enkelt att göra så om man villligga och dra sigi sängen under tiden så finns det stora möjligheter
Blanda allt o ta i mjölet pö om pö. Spraya lite vatten på frallorna o strö över havssalt. ½ dl sirap. 3 dl vatten ½ dl rapsolja2 tsk salt½ dl sirap2 dl musli. 3’msk linfrön. 3 msk solrosfrön 1 dl havregryn 5 dl rågsikt. Jäs 45 min. Klicka eller rulla upp frallor o jäs i 35 min. Grädda i 15 min , håll lite koll. Ett tips är att slänga in 1 dl vatten i botten på ugnen mitt under gräddningen så blir ytan krispig. 2 dl musli. 5 dl rågsikt
Värm vattnet tillfingervarmt. Blanda lite av vattnet med jästen. Häll i resten av vattnet och alla andra ingredienser och arbeta degen, imaskin ca fem min, förhand kanske längre
Goda och saftiga. I degbunken och sedan på plåten innanpensling och topping. 3 dl ljummet vatten1/2 pkt jäst 1 tsk salt2 msk sirap 2 dl valfrimüsli 6-7 dl vetemjöl 1 ägg tillpenslingLitemüslitilltopping. Jäs två gånger ca 20 minuter varje gång. - Läs hela inlägget här 3 dl ljummet vatten. 2 msk sirap. 2 dl valfrimüsli. 1 ägg tillpensling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.