I tisdags när jag var hemma med en krasslig Ida passade jag på att baka lite. Framför allt Ida älskar hembakat bröd så hon var nöjd när vi hade bakat klart och det fanns smaskigt bröd att äta
Blanda risgryn,vatten,socker och smör i en glasskål. annars föreslås att grädda den i långpannaMed färdig risgrynsgröt går det fortare, men jag avråder från de färdiga "korvarna" som innehåller bl a palmolja istället för smör
När en vän för en period sen berättade att hon ska försöka leva mer hälsosamt så kom vi in på hennes absoluta favoritfika - Snickersrutor och att det skulle bli jobbigt att avstå från dem
Nästa gång vill jag testaatt göra kladdkaka på dadlar. Ja, ni läste rätt. Chokladbollar på dadlar. Egentligen är jag inte sådär väldigt förtjust i chokladbollar, men dadlar gillar jag
Så nu ni ska ni ge er ut att leta upp den där lergrytan som ni har någonstans i era gömmor för den är minsann på väg tillbaka Här kommer ett brödrecept där man använder just lergrytan
Själv tycker jag det är roligt atttesta på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. 2. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet
Detta måste ni bara prova, sååå gott och enkelt att fixa. Inspirerad av Vickan på Matplatsen gjorde jag ett gäng pestosnurror till fördrinksbålen på midsommarafton