Tillade färsen när allt blivit mjukt och fint, kryddade med lite fond och rödvinsresten, tillsatte tomatkross*, lite extra vatten och smakade av med salt och peppar
Tänk vad vissa maträtter kan få minnet att vakna till liv, man minns resor man gjort av viss mat, man kan få musikminnen, första gången upplevelser kommer tillbaks till en eller så kan vissa människor vara förknippade med vissa maträtter
Tillsätt timjan, basilika, persilja och smaka av med salt och peppar. Skala och riv moroten grovt. Vispa samman mjölken med vetemjölet i en liten kastrull
Jag har gjort om receptet lite (med risk för plagiat) men eftersom allting kom i fina små plastburkar och påsar utan några direkta måttangivelser, så har jag omvandlat allt till dl och adderat lite saker - så nu är det här mitt recept
Efter ett roligt veckoslut medfamilje-besök, vilket betydde att karln min och jag fick sova på golvet i köket på en onormalt smal madrass (vad gör man inte för sina föräldrar och sina morföräldrar
Kristin Moelven, jägarinnan, kökschefen och ägarinnan till ett känt värdshus har bjudit mig med på älgjakt -Hon är ljus och mild som en skandinavisk sommarnatt, men när hösten kommer får Hon "mord" i blicken-
Allting känns intensivtmed dessa bär. den djuporange färgen, den smakrikt kraftfulla smaken, och dessutom är de fullproppade med näringsämnen (rika på C-, A- och E-vitamin)
Krossa vitpepparn med bladet på en kockkniv och hacka schalottenlöken, lägg det tillsammans med vatten, kvistar av färsk dragon och vinäger i en liten kastrull
Möten back to back med andra ord, men det ska nog gå bra det med. Japp, jag steg upp med tuppen tillsammans med min son, för idag stod det ett tandläkarbesök uppskrivet i almanackan för honom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.