En kaka som föder minnen från svunna dagar
Skrivis liv och matfunderingar -
Skrivis liv och matfunderingar -
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1978 tog jag min lärarexamen i Göteborg och min första tjänst hade jag på hösten samma år i Hammarkullen som ligger i Angered, i den norra delen av staden. Som nybakad hemkunskapslärare placerades jag i en tillfällig lokal som låg i ett höghusområde intill skolan. Det var många elever så den vanliga skolans lokaler räckte inte till. När terminen startade och jag kom till "mina lokaler" möttes jag av en uppbruten dörr. Jag stegade in och såg öppna skåp och det var skräpigt på golvet. Strösocker och mjöl på golvet är inget kul. I ett tvättstugerum var sladden till tvättmaskinen avklippt och maskinen borta. Tja, vad göra? Jag ringde efter hjälp och polisen kom. Några lektioner blev det inte för min del den första dagen utan jag fick göra en lista över vad som saknades. Hur lätt var det när jag var ny, men en del inventarieförteckningar fanns att gå efter. Sedan fick jag städa och förbereda för nästa dag.
  • Kanelkaka med äpplen
  • Ugnen 175 grader Det behövs en form som rymmer 1,5 liter
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 100 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg 2 dl mjölk
  • 1 äpple ströbröd till formen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.